MIGRÆNE BEHØVER IKKE AT VÆRE KOMPLEKST

MIGRÆNE BEHØVER IKKE AT VÆRE KOMPLEKST

FORSTÅ MIGRÆNE

ET LIV MED MIGRÆNE KAN VÆRE SVÆRT. MEN SÅDAN BEHØVER DET MÅSKE IKKE AT VÆRE?

Lever du med migræne, står du hele tiden overfor nye beslutninger.

Nogle af disse beslutninger handler om at få symptomerne til at forsvinde. Virker det f.eks. at drikke mere kaffe eller mere vand? Hjælper en ispose eller mørke solbriller? Men der er også beslutninger, der handler om dit liv og din tilværelse. Som f.eks. at skulle vælge mellem at se din datters skoleoptræden eller blive hjemme i et mørkt rum. At kunne gå ud med venner eller være nødt til at kravle i seng.

I de seneste år er flere nye migrænebehandlinger kommet til. Men alle mennesker er forskellige - og det, der virker for én, virker ikke nødvendigvis for alle. Derfor søger nogle mennesker med migræne stadig efter måder at håndtere symptomerne på.

Hvis du har været i migrænebehandling i et stykke tid, og det ikke har virket tilstrækkeligt for dig, kan det være tid til at overveje noget nyt. Migræne kan nemlig godt behandles - du skal bare finde den behandling, der er bedst for dig. Tal med din læge for at finde en god måde at håndtere din migræne på.

Luk op for dialogen med lægen her

Lever du med migræne, står du hele tiden overfor nye beslutninger.
SÅDAN PÅVIRKER MIGRÆNE MENNESKER

SÅDAN PÅVIRKER MIGRÆNE MENNESKER

Mennesker, der lever med migræne ved, at når først et migræneanfald rammer, har det enorm betydning for deres daglige liv.

Migræne er ikke bare invaliderende, den er også uforudsigelig. Den kan ramme når som helst og ødelægge alt. Også måden, du oplever et migræneanfald på, kan være forskellig fra gang til gang. Sommetider kan det starte med synsforstyrrelser eller lysfølsomhed, efterfulgt af kraftig hovedpine og derefter massiv træthed. Andre gange kan et anfald starte med kvalme efterfulgt af dunkende smerte bag øjnene.

Og det er bare de fysiske symptomer.

Migræne kan også påvirke dig mentalt og forringe din livskvalitet betydeligt. Her er nogle af de forskellige ting i livet, migræne kan påvirke negativt - og hvad du kan gøre ved dem.

PÅ DATE? ELLER ALENE I MØRKET?

49%

MENER, AT DE VILLE VÆRE EN BEDRE KÆRESTE, HVIS DE IKKE HAVDE MIGRÆNE.3

PÅ DATE? ELLER ALENE I MØRKET?

VENSKABER & RELATIONER

Migræne kan påvirke både venskaber, familierelationer og parforhold negativt. Måske gør din migræne dig frustreret eller træt. For nogle hjælper det at åbne op og fortælle, hvordan migrænen påvirker dem.4

ARBEJDSDAG? ELLER SYGEDAG?

20%

ER BANGE FOR AT BLIVE FYRET PÅ GRUND AF MIGRÆNE.5

ARBEJDSDAG? ELLER SYGEDAG?

JOB OG KARRIERE

Migræne er den primære årsag til nedsat produktivitet på arbejdspladsen - både på grund af de voldsomme symptomer og den angst for at blive fyret, som migrænen også forårsager. Husk, at der er mange måder at behandle migræne og lindre dine symptomer.6

NÆRVÆRENDE FORÆLDER? ELLER FRAVÆRENDE?

62-69%

FØLER, AT MIGRÆNEN PÅVIRKER DERES SAMVÆR MED BØRN OG PARTNER. 7

NÆRVÆRENDE FORÆLDER? ELLER FRAVÆRENDE?

AT VÆRE FORÆLDER

Migræne kan især gå hårdt ud over familielivet. Forældre, der lider af migræne, må ofte trække sig fra samvær og fælles aktiviteter. Nogle mener, at de ville være bedre forældre, hvis de ikke fik migræneanfald. At lære at håndtere dine migrænesymptomer kan være en hjælp.4

Din læge kan hjælpe dig med at finde en god behandling for din migræne, som både lindrer dine fysiske symptomer og aflaster dig mentalt.

Luk op for dialogen om migræne sammen med din læge.

Luk op for dialogen her

PP-NNT-DNK-0164 11/12/2023